Spaar je rijk met een leasefiets

ZZP’ers opgelet: (be)spaar je rijk zonder auto

Er zijn veel redenen te noemen om de fiets te pakken in plaats van de auto. Toch is de fiets als vervoermiddel nog niet erg populair onder ZZP’ers. Onterecht, want (be)spaar jezelf gewoon rijk zonder auto!

Besparen op parkeergeld

Eén van de voordelen van een e-bike is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van parkeergeld. Je bespaart daarmee een aanzienlijke som geld. In een grote stad zoals Amsterdam betaal je gemiddeld €7,50 per uur. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag dat je maandelijks kwijt zou kunnen zijn aan bijtelling als je kiest voor het leasen van een elektrische fiets. In steden zoals Almere en Nijmegen betaal je gemiddeld €2 om een uur te parkeren. Daarnaast wordt parkeren elk jaar duurder, zonde van je geld dus! 

En dan hebben we het nog niet over het vinden van een parkeerplek. De e-bike zet je neer waar je maar wilt. Dit in tegenstelling tot de stress die je ervaart in drukke steden bij het vinden van een parkeerplek voor een auto. Ook is de kans klein dat je je auto neer kan zetten naast je bestemming. Dus waarom pak je eigenlijk je auto nog?

Besparen op parkeervergunningen

Naast dat de parkeerkosten stijgen, worden parkeervergunningen ook steeds duurder. Gemiddeld kost een parkeervergunning in Nederland €95 per jaar. In het centrum van Utrecht is dat al €342, een prijsstijging van 24% vergeleken met 2018. In Rotterdam zijn de prijzen dit jaar met 71% gestegen. Een forse toename waarmee de gemeentes de toegenomen druk op buiten wil verminderen om meer plek te maken voor buiten spelende kinderen en groen.

De prijzen van parkeervergunningen in Amsterdam Centrum spannen de kroon. Hier betaal je voor een parkeervergunning zo’n €535 per jaar! Voor dat geld zou je gemiddeld 6 jaar de bijtellingskosten van een e-bike dekken (inclusief service en onderhoud).  

Besparen op parkeerboetes

Soms denk je net die perfecte parkeerplek te hebben gevonden, maar blijk je toch een verbodsbord over het hoofd te hebben gezien. Fout parkeren, het overkomt ons allemaal wel eens. We hoeven je er dan ook vast niet aan te herinneren dat een boete voor fout parkeren in Nederland €95 kost? En sta je per ongeluk onterecht op een gehandicaptenplek? Dan kun je een prent tegemoet zien van maar liefst €380! Pak toch gewoon die fiets….

Houd geld over met een e-bike

De kosten voor parkeren en de hoogte van de boetes zullen de komende jaren alleen maar verder stijgen. Zo zie je maar dat je financieel beter af bent zonder een auto. Een e-bike heeft in dat opzicht veel financiële voordelen. Daarnaast ben je snel op je bestemming, sta je niet in files in de binnenstad, verlaagt het je stressniveau en ben je goed bezig voor het milieu! Win-win!

Bij Hellorider Zakelijk Lease kun je kiezen voor het leasen van jouw nieuwe e-bike. Zo hoef je het bedrag van jouw nieuwe fiets niet in één keer op te hoesten en ben je gedurende de looptijd van je contract verzekerd van service, onderhoud, vervangend vervoer en een goede fietsverzekering. Meer weten over full-service operational lease?  

Lees verder

Fiets van de Zaak: gratis whitepaper download